top of page
Ara
  • Sibel Kavunoglu

Analitik Zihne Sahip Olmak Nasıl Bir Şey?


Analitik bir zihin, analiz çalışmaları yapılırken, program yazarken, süreç çalışması yaparken çok iyidir. Bu tarz zihne sahip olanlar yapılanlara ve söylenenlere bakarak sonucun nasıl olacağını kolaylıkla belirleyebilirler. Zamanla bu konuda öyle başarılı olurlar ki aynı görselleştirmeyi hem kendilerinin hem de başkalarının özel hayatları için de yapmaya başlarlar. Örneğin, karşılaştıkları insanların söyledikleri ve yaptıkları, hedefleriyle uyuşmuyorsa gerçeği onlara şak diye söyleyiverirler. Eğer aralarında gerçekle yüzleşmeye hazır olmayanlar varsa, analitik zihne sahip olan dostlarıyla hemen yollarını ayırabilirler. İşin doğrusu insanlar yanlış seçimler yapmış gibi görünseler de en derinden bu durumun farkındadırlar. Aslında herkesin kendi işine bakması en iyisidir.

Sahip olduğumuz yetenekler birilerini yargılamak için değil de başkalarına faydalı olmak için yaratılmıştır. İsterseniz faydalı olmakla ilgili analitik zihninizle neler yapabileceğinizi sonuçtan bağlantılara giderek bulalım.

Hepimiz sevilmeyi isteriz. Sevildiğinizi hissettiğinizde ne olur? Şimdi

şöyle bir gözlerinizi kapatın ve o anları hatırlayın. Nasıl hissediyorsunuz? İşte size birkaç örnek;

  • “Daha sevgi dolusunuz, daha anlayışlısınız, daha sağlıklı hissediyorsunuz, daha mutlusunuz...” Öyle değil mi?

Bir de bunun tersine bakalım. Neleri yapmıyorsunuz?

  • “İnsanları krite etmiyorsunuz, gıpta etmiyorsunuz, onlara kızmıyor, öfkelenmiyor ve suçlamıyorsunuz? .. “ Öyle değil mi?

Şimdi analitik zihniniz, bağlantılardan sonuca gittiğinde size neler söylüyor?

“Yargılamazsanız, başkalarının sahip olduklarına gıpta ile bakmazsanız, kıskançlık hissetmezseniz, öfkelenmezseniz, suçlamazsanız daha çok sevildiğinizi hissedeceksiniz. “

Şimdi analitik zihninize başka bir soru daha; peki tüm bunları yapmamak için ne tür bağlantılar kurmalısınız?

Bu sorunun yanıtını artık size bırakıyorum!!

Her daim Sevgi ve Işıkla

Sevgiler


29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page