top of page
Ara
  • Sibel KAVUNOGLU.

Niyet Temizliği


(Bu yazıyı okumadan önce bir önceki yazımı okumanızı öneririm)

Hedefle niyet birçok defa birbirleriyle karışır. Gerçekleşmesini istediğiniz şeyler hedeflerinizdir. Örneğin, arkadaşlarınızla doğa yürüyüşe çıkmayı hedeflediğinizde yürüyüş için gerekli malzemeleri ayarlamak, buluşma yeri, saatini belirlemek hedefin gerçekleşmesi için yapılan aksiyonlardır. Doğa yürüyüşü yaparken sergilediğiniz tavır niyetinizdir. Bu anlamda niyet sizi siz yapandır, tamamen içinizden gelir. Niyetle hedef arasındaki bağlantı koparsa kendinizden de koparsınız. Bu bağlantıyı sağlamak için niyet listenizde temizlik yapmak işe yarayabilir.

Niyet temizliği için ilk adım, listedekilerin birbiriyle uyumuna bakmaktır. Aşağıdaki gibi bir listeniz var diyelim.

  • Aşk

  • Zenginlik

  • Başarı

  • Değerli Hissetmek

  • Özgüven

  • Mutluluk

Zenginlik ve başarı ikisi de güzel niyetlerdir. Fakat o çok arzuladığınız tatmin ve doyum duygusunu uzun vadede size vermezler. Çünkü materyal şeylere sahip olduğu halde sürekli mutlu olan bir insana rastlayamazsınız. (Bu konuyla ilgili yapılan araştırmalara “Tatmin dolu ve mutlu bir yaşam” başlıklı yazımda yer alıyor)

Aşk, özgüven ve değerli hissetmek, bu üç niyetin vereceği mutluluk, bulunduğunuz yere, yaşadığınız olaylara, birlikte olduğunuz kişilere göre sürekli değişir. Mutlu olmak için onlara da güvenemezsiniz. Bu durumda yapılabilecek tek şey niyet listesini baştan hazırlamaktır.

Size özgüveni, başarıyı, aşkı, mutluluğu, değerli hissetmeyi verecek bir niyet listesi, iç değerlerinizi yansıtmalıdır. İç değerler nasıl bir hal ve tavırda olduğumuzla bağlantılıdır. Özetle bize ait parçalardır. An ve an iç değerlerinizle birlikte yaşadığınızda tatmin dolu ve mutlu bir yaşantıya sahip olma olasılığınızı arttırırsınız.

İç Değerlerin başka bir deyişle kişisel değerleri anlatan bir sürü sistem ve bilgiler var. Bir sonraki yazımda niyet temizliğinin son adımından iç değerlerle niyetin bağlantısına devam edeceğim. Dilerseniz siz de bu arada iç değerlerinizin listesini çıkarın.

Her Daim Sevgi ve Işıkla


45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page