top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

İç Gücünü Nasıl Dengelersin?


İç gücümüzü her zamankinden daha fazla dengelemeye ihtiyacımız var. Dışarıda her ne oluyorsa direk olarak etkileniyoruz. Peki, bu yeni bir durum mu?

Hayır yeni bir durum değil. Sadece çok fazla farkında değildik. Artık daha fazla fark etmeye başlayacağız. Karşınızda öfkeli bir insan var diyelim. Dikkatinizi o kişiye vererek anlamaya çalıştığınızda onun enerjisine takılarak sürüklenme tehlikeniz var. Bu etkileşime son verebilmek için daha fazla topraklanmaya ve kalpte kalmaya ihtiyaç var. Çünkü iç gücünüz ancak bu şekilde dengelenebilir.


Ne yapabiliriz diye soracak olursanız duygusal dalgalanmalar olduğunda bu yazdıklarımın doğruluğunu araştırabilirsiniz. Peki, doğruluğunu araştırmak ne işinize yarayacak?


O durumla ilgili farkındalık geliştirmiş olursunuz. Farkındalık varsa çözüm kendiliğinden gelecektir. Herhangi bir rehbere başvurmaya gerek kalmaz. Peki, bu konuda başka neler yapılabilir?


Özellikle içinde olduğunuz grupları elemek iyi bir çözüm olabilir. Üyesi olmaktan hoşnut olmadığınız gruplarınızdan birinden bir süreliğine çıkın. Bu eyleminin hayatınızda yarattığı etkiye bakın. Sonuç olumluysa diğerlerinden de teker teker çıkın. Başlangıçta, uzak kalmak ekstra bir acı yaratabilir. Böyle bir durumda kendinize şunu hatırlatın.


‘’Acı ne kadar yıkıcı olsa da her zaman öğretici bir tarafı vardır, Acı, sizi tetikleyen enerjilerin farkına varmanıza yardımcı olur.’’


Başkalarını hoş tutmak adına kendinizi yıpratmaya son verin artık. Kendiniz için en iyisini yapın. Buna en çok ihtiyacı olan da sizsiniz. Kendinize güzellikten, güzellik doğar sözünü hatırlatın. Kalp enerjinizi arttırmak için planlar yapın.


Kalp enerjisi; kucaklamak, öpüp koklamak anlamına gelmez. Kalp enerjisi en derinde, kalbinizde diğerlerine karşı kibar olma motivasyonunuzla ilgilidir. Kalp enerjiniz güçlüyse kucaklamaya gerek kalmaz, herkes onu hisseder.


Peki, kalp enerjisini artırabilen eylemler nelerdir?


Aşağıda birkaç örnek eylemi özetledim. Umarım işinize yararlar. (tabii uyguladığınız takdirde!)


Diğer insanlarla olan ilişkinizde kibar ve nazik olun.

Size ne ya da neler hoş geldin diyor ise orada kalın.

Dışarıya çıktığınızda bakındığınız şey, sadece ve sadece nerede daha çok hoş geldin enerjisi var olsun.


Katlamalı kalp enerjisi yaratmak isteyenler için ise küçük bir hatırlatmam olacak.

Birisine kalpten nazik davranırsınız, o kişinin enerjisi değişir. O da başkasını etkiler, başkasına ilham olur..


Kendinizi geriye itilmiş, yalnız hissediyorsanız kalp enerjisini hissedemezsiniz. Bugün hatta bundan sonraki her gün etrafınıza şöyle bir bakın,


Kalp enerjisini nerede bulabilirim? Kalp enerjimi nereye verebilirim?


Sonra tekrar etrafınıza bakın ve size hoşgeldin diyen kalp enerjileri olup olmadığını kontrol edin. Kalp enerjisi yoksa kendinize tekrar sorun;


Nerede bulabilirim?


Kalp enerjisini verebileceğiniz ve alabileceğiniz yerleri bilmek çok önemlidir.


Kendisinden istenmediği halde sevgi veren birçok insan var, siz onlardan biri olmayın. Sevgi terörüstü olmayın. Sevgiyi gerçekten almak isteyen insanları fark etmeye dikkatinizi verin.


Bedeninize odaklanın ve ona sorun


Kalp enerjisini nerede bulabilirim?

Bana sevgi, şefkat, memnuniyeti neler getirebilir?


Alacağınız yanıtlar sizi şaşırtabilir.



Her Daim Sevgi ve Işıkla


36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page