top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Kafamın İçindeki Sesler


Herkesin kafasının içinde sesler vardır. Bazılarımız bu seslerin farkında, bazılarımız ise farkında değil. Kafasındaki seslerin farkında olmayanlar için bu sesleri bir örnekle açıklamak istiyorum.

Gecenin bir saatinde uyanır, bir sorun hakkında düşünmeye başlarsınız. O an sorunla ilgili bir sürü düşünce gelir. Bir düşünce başka bir düşünceyi, başka bir düşünce farklı bir düşünceyi getirir ve düşünceler sürekli birbirini kovalar. Peki, o sırada bedende neler olur?

Beden, kafanızdan geçen düşüncelerin o anda gerçekleşip gerçekleşmediğini araştırmaksızın o düşüncelere uygun olarak reaksiyon verir. Örneğin, korkulu bir düşünce ya da durum hakkında düşünüyorsanız, bedeniniz korkulu düşüncenin duygusuna göre reaksiyon gösterir, gerçek bir tehlike olduğunu var sayar. Endişe ve kaygı ortaya çıkar. Bu durum devam ettikçe her şeye karşı endişeli kaygılı bir şekilde reaksiyon vermeye başlarsınız. Tüm bunlar ileriki bir tarihte rahatsızlık olarak kendisini gösterecektir.


Kafanızdaki seslerle ilgili enteresan olan, güzel bir anınızı hatırladığınızda onunla ilgili de konuşur. Ancak negatif bir olay söz konusu olduğunda daha uzun süre konuşur.


Kafamızdaki sesler hiçbirimizin işine yaramaz. Bu yüzden önemli olan kafamızdaki sesi fark etmek, ‘’Evet kendi kendine konuşan sesim var.’’ diyebilmektir.

Peki, Bu sesler bize neye mal olurlar?


Kafamızdaki seslere uygun yerlerde bulunur, uygun kişilerle bağlantıya geçeriz. Mutsuz bir insansak bunun sebebi kafamızdaki seslerdir. Düşünceler her zaman bizimle olacaklar, onlardan kurtulamayız. Fakat istersek bu düşüncelerin gerisinde neler olduğunu fark edebilir ve çözüm üretebiliriz.

Eckhart Tolle’un kafamızdaki seslerle ilgili şunları söylüyor. Benim çok hoşuma gitti. Onu da sizlerle paylaşmak istiyorum.


‘’Bazen arkadaşlarınızın neler söyleyeceğini önceden bilirsiniz? Söyledikleri hiç yabancı gelmez. Tek kriter, kafanızdaki seslerle uyumlu olmasıdır. Burada önemli olan düşünceleri fark etmek ve onların neye sebep olduğunu anlamaktır. Evet, kafamda sözler var. Ve çoğu negatif ve hayatımı daha zorlu hale getiriyorlar.’’


Sizi yargılayan, her konuda fikri olan seslerle ilgili bir şeyler yapmak istiyorum derseniz bir sonraki yazıma da göz atın. O zamana kadar kafanızda düşünceler belirdiğinde kendinize şu soruları sorabilir misiniz?


Bize hizmet etmeyen son derece gereksiz düşünceler mi?

Sürekli tekrarlanıyorlar mı?


Her Daim Sevgi ve Işıkla


Kaynak: Kafamdaki sesler Eckhart tolle

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page