top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Daha Özgün Olmaya Doğru


Küçük bir çocuğu oyun oynarken izlediniz mi?


Tamamen ana dalmış, bilinçsiz ve özgün. Çocuklar tıpkı onlar gibi sadece olma halinde yaşamak için doğuştan gelen yeteneğimizin harika bir hatırlatıcısıdırlar. Peki bu yeteneğimizi ne zaman kaybettik ve oraya nasıl geri döneceğiz?


Çok erken yaşlardan itibaren bize nasıl özgün OLMAMAYI öğretilir. Ebeveynler çocuklara neyin "tamam" ve "iyi değil" olduğuna dair sinyaller verir ve çocuklar onay alabilmek için stratejiler geliştirir ve bu stratejileri benimser. Çocuklar için özgün olmayan davranışların kısa vadeli kazancı vardır. Bu davranışlar zamanla norm haline gelir ve bizi gerçekte kim olduğumuzdan daha da uzaklaştırır. Başkalarıyla olan ilişkilerimiz, kendimizle olan ilişkilerimizin doğrudan bir yansımasıdır. Kendinizle samimi değilseniz, başka biriyle yakınlık kurmayı umamazsınız. Özgünlük arıyorsanız, kendinize karşı özgün olmanız gerekir. Başkalarından saygı görmek istiyorsanız kendinize karşı saygılı olmalısınız.


İşte Nefes çalışmaları, gerçek benliğinizin anısına, sizi hayal ettiğinizden daha fazla açabilecek bir yolculuk için biletinizdir. Aydınlanmanızı ve olduğunuz halinizle zaten iyi olduğunuzu anlamanızı sağlar. Yıllarca inşa etmek için zaman harcadığınız şeyler yavaş yavaş yıkılır, gerçek benliğinizle zaman geçirmenize, ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi öğrenmenize izin verir. Dramadan uzaklaşır, daha topraklanır, içinizde neşeyi bulabilir ve bilinçli olarak parçası olmaktan mutlu olacağınız bir hayat yaratabilirsiniz.

Transformal nefes, bu anlamda güçlü bir kişisel gelişim aracıdır. Kaçımız her zaman istediğimizi düşündüğümüz kariyere, eve, mülke veya partnere sahibiz, ancak her gün bir şekilde, bir yerde ana olayı kaçırdığımıza dair ısrarlı bir hisle uyanıyoruz? Bu tanıdık geliyorsa, yeniden düşünmenin zamanı gelmiş demektir.


Yolculuğunuzun başında istediğiniz şeyler, şimdiki ihtiyaçlarınız ve isteklerinizle hiçbir benzerlik göstermeyebilir. Neden olsunlar ki? Artık o zaman olduğunuz kişiden tamamen farklı bir insansınız, bu nedenle hayallerinizin ve hedeflerinizin buna göre değişmesi tamamen mantıklıdır. İşin püf noktası, kim olduğunuzu takip etmek ve meydana gelen değişiklikleri fark etmek, yaşam planınızı yolculuğunuz doğrultusunda yeniden tasarlamaktır.


Nefesinizle çalışmak, iç dünyanızla uyum içinde olmanın harika bir yoludur. Aynı zamanda, kendinizi bir bölümün sonunda, bir sonraki bölüme hazırlanırken bulursanız, netlik kazanmanın harika bir yoludur. Değişimi ve büyümeyi derin bir şekilde hızlandırır - bir tür hızlı evrim gibi düşünebilirsiniz. Büyük sorularınıza kısa ve öz yanıtlar alabilirsiniz ve belki de hepsinden iyisi, gerçekten sizi güçlendirmesidir.


Kendi kendini güçlendirme konusu, 2,5 günlük yoğun nefes programlarımda çok sık rastladığım bir durumdur. 2,5 gün gibi kısa bir sürede toplam 6 nefes seansıyla kişinin güçlenmesi.. İnanılası gibi görünmese maalesef gerçek. 6 tam nefes seansı sonrasında kendi mucizenizi yaratabileceğinizi keşfetmek çok önemlidir. 6 tam nefes seansı sonrasında öğrendiklerinizi uygulamaya devam ettiğinizde bu güçlü etki katlanarak artacaktır.


Nefes çalışmalarıyla ilgili belki de önemli olan bir kez öğrenildiğinde, yolculuğunuz boyunca uygun gördüğünüz şekilde kullanmanız için teknik sizindir. Bu tekniği kullanarak daha otantik/özgün olacağınızdan emin olabilirsiniz.


Her Daim Sevgi ve ışıkla

Sibel KAVUNOĞLU


Kaynak: Breathguru

58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page