top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Barışa Dair

Yaşadıklarımızı düşünürsek barış ve sükûnet, asrın en önemli konusu.


Hepimiz barışı istiyoruz. Başta politikacılar olmak üzere bazı kafaların değişmesini, barış adına bir şeyler yapılmasını bekliyoruz. Diğerleri bir şeyler yapana kadar, bireysel olarak da bir şeyler yapmak mümkün.


Örneğin öfke sorununuz varsa öfkeyle ilgili bir şeyler yapabilirsiniz. Öfke bir sonuçtur. Öfkeye farkındalığımızı verdiğimizde öfkeye sebep olanların neler olduğunu fark ederiz. Öfkenin sebeplerini öğrenmek yolumuzu aydınlatacaktır. Bu şekilde kendimiz için daha barışçıl ve huzurlu anlar yaratmanın tohumunu atmış oluruz.


Peki, bu nasıl olacak?


Öfkeyle ilgili olarak kendinize ‘’Gün içinde farkındalığımı öfkeme vereceğim’’ şeklinde bir niyet belirleyebilirsiniz. Bu niyeti gündemde tutmak adına, her akşam yatarken gün içinde bu konuda neler yaptığınızı gözden geçirebilirsiniz. Öfkeyle ilgili bir şeyler yapamadığınız günler de olacaktır. Bu tarz günlerde ‘’evet, bugün bu konuda bir şey yapamamış olabilirim. Yarın yeni bir gün ve daha iyisini yapabilirim’’ diyebilirsiniz. Herhangi bir gün öfkeye sebep olan bir durum ya da insan söz konusu olduğunda ise derin nefes alarak, niyetinizi kendinize hatırlatabilirsiniz. Bu şekilde niyetinizi pekiştirdikçe zaman içinde tepkisel olmak yerine daha başka seçenekleriniz olduğunu görmeye başlarsınız.


Bu konuda yapabileceğiniz başka bir şey ise kişisel değerlerinizin neler olduğunu tespit etmektir. Kişisel değerlerinizin neler olduğunu keşfederek size iyi gelebilecek şeylerin neler olduğuna dair bilgi edinmiş olursunuz. Bunun için de kendinize birtakım sorular sorabilirsiniz. Soruların yanıtlarını zihninizden bulmaya çalışmadan sadece soruyu sorar, yanıtın gelmesini beklersiniz. Soruların bazıları şunlar olabilir:


Kendim için ne/neleri istiyorum?

(Örneğin, İçinizden şöyle yanıtlar gelebilir?)

-Daha fazla sükûnet

-Daha fazla şefkat

-Daha az ekonomik zorluklar gibi gibi


Ailem/Arkadaşlarım için ne/neleri istiyorum?

(Örneğin, İçinizden şöyle yanıtlar gelebilir?)

Daha fazla sevgi

Daha fazla mutluluk


Dünya için ne/neleri istiyorum?

(Örneğin, İçinizden şöyle yanıtlar gelebilir?)

-Daha fazla anlayış

-Daha fazla barış


Soru ve yanıtlamalar tamamlandıktan sonra kendiniz ve diğerleri için ortaya çıkan niyetlere dikkatinizi verin. Aslında taraflar farklı olsa da, hepsinin mutlu olmayı istediklerini fark edeceksiniz. Her birimiz benzer şeyleri isteriz. Bu anlamda ‘’Hepimiz aynı gemideyiz’’ Bu güçlü farkındalığı dünyada var olan herkes için hissettiğinizde, dünyada var olan tüm insanların acısını da hissetmeye başlarsınız.


İşte bu noktada ‘’Hepimiz Aynı Gemideyiz’’ düşüncesi ve buna bağlı olan hissi kalbinize getirerek hissedin. Herkesin hissettiği belirsizliği, korkuyu, endişeyi hissetmeye başlayın. Hissettikçe kalbinizin açıldığını fark edeceksiniz. Kalbiniz açıldıkça önce bir hüzün, keder hissi hissedilse de kalbiniz kendisini daha da fazla ifade etmeye başlar. Bundan sonrasında kendimiz dahil olmak şartıyla bu anlamda acı çeken herkesin barış ve sükûneti bulmalarını isteyebiliriz. Acılarından kurtulmalarını, mutluluğu bulmalarını dileyebiliriz. Umutlarını hiçbir şartta kaybetmemelerini dileyebiliriz. O sırada kalbiniz, farklı dilekler dilemek isterse onları da ekleyebilirsiniz


Yukarıdaki uygulama zihinsel gibi görünse de enerji alanınızda bu konuyla ilgili alan açıldıkça benzer enerji frekansındaki deneyimleri de kendinize çekmeye başlarsınız. Sizin için barış ve sükûnet daha erişilebilir hale gelir. Bu bağlantı günden güne güçlendikçe gün içinde daha fazla barış ve sükûneti hissetmeye başlarsınız.


Minik bir not; Bu his bir iki gün içinde gelmez, yaptıkça en derinden yola çıkarak beklemediğiniz bir anda kendisini gösterecektir. Kısaca sizi hazırlıksız yakalayacaktır dersem hiç de yanlış olmaz.


Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel Kavunoğlu


Kaynak: Budist Öğretiler





17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page