top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Egoya Dair

Güncelleme tarihi: 25 Ara 2023



Egonun en çok yaptığı şey nedir?

 

Bizleri aşağı çeken, mutsuz eden düşünceler üretmesidir. Bizi aşağı çeken, mutsuz eden düşünceler korku, depresyon, endişe ve kaygı üretirler. Şöyle bir hayatınıza baktığınızda korku, depresyon ve kaygıya bayağı aşına olduğunuzu göreceksiniz.

 

Onları davet etmeseniz bile sürekli oradadırlar…Tıpkı bir ev arkadaşı gibi. Başka bir ev arkadaşınız daha var. Bu ev arkadaşı pozitif olan.

 

Öfkelenme ve Depresyon alışkanlığı gibi olumsuz olanların da her zaman cepte olduğunu düşünürüz. Hatta biraz daha ileriye giderek ben bu şekilde doğdum. Ne yapabilirim ki? Şeklinde düşünürüz.

 

Müzik, resim matematik gibi bazı yetenekleri sıfırdan başlayarak nasıl geliştirebiliyorsak düşüncelerimiz için de aynı şeyi yapabiliriz, Öncelikle bir kağıda aşağıdaki düşünceleri yazın. Ve bu düşünceleri tek tek analiz edin.

 

Öfke içeren düşünceler,

Kıskançlık içerikli düşünceler,

Korku salan düşünceler

 

Bu düşünceler size mutluluk veriyorlar mı? Kendinize ve diğerlerine faydaları var mı?

 

Yanıt kocaman Bir ‘’ HAYIR’’ olacaktır.

 

Bu dünyada hiçbir şey aynı kalmaz, her şey değiştir, düşünceler de değiştirilebilir. Ve nihayetinde şu an olduğumuz kişiden farklı bir kişiye dönüşebiliriz. Bu pek kolay olmayacaktır.

Ancak imkânsız değildir. Yapılabilir. Sadece yapması zordur. Özetle düşünce ve duygularımıza istediğimiz şekli verebiliriz. 

 

Buradaki asıl trajedi bu tarz düşüncelere inanmaktır. Düşünce ve duyguların yarattığı hikayelere inanıyoruz. Halbuki zihnin kendisi bayağı esnektir. Değişmesi mümkündür. Tıpkı resim yapmayı, bisiklete binmeyi, matematiği öğrenmek gibi. Sadece bu seçimi yapabilmek bize bağlıdır. Düşüncelerimizi saklamamalıyız, nasıl olurlarsa olsunlar onları oldukları gibi kabul etmeliyiz. İşte o zaman onlara istediğimiz şekli verebiliriz. 

 

Bizi depresyona sokan aşağıya çeken düşüncelerin farkına varmalıyız. Onları yeniden şekillendirmeliyiz.  Ve Bunu bizden başkası yapamaz

 

 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel Kavunoğlu

 

Kaynak: Budsit öğretiler

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page