top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Transformal Nefes®in Diğer Nefes Alma Teknikleri ile Karşılaştırılması


Transformal Nefes, Yeniden Doğuş (Rebirthing) ve Holotropik Nefes Alma arasında pek çok önemli farklılık vardır. Transformal Nefes en yenisi ve en yenilikçisidir. Biçim ve bilinç bakımından kesinlikle en tamamlanmış olandır.

Transformal Nefesin amacı, ruhun hafızasından travma izlerini silerek Tanrı’yı hatırlamak ve yeniden hissetmektir. Yeniden Doğuş hareketinin kurucusu Leonard Orr’a göre Yeniden Doğuşun amacı ise ilk acının çağrışımlarını silmek için doğumu hatırlamak ve yeniden hissetmektir. Her iki nefes alma tekniği de doğaları gereği sezgiseldir ve her ikisi de nefes alma ve nefes vermeyi bir gevşeme ritmi içinde birbirine bağlar.

Yeniden Doğuş prensip olarak göğsün üst kısmında akciğerler ile nefes almaya odaklanır. Transformal Nefes karnın alt kısmından, yani bedenimizde bilinçaltının yer aldığı bölgeden başlayan ve yukarıya doğru güç merkezi ve kalpten geçerek, göğse ulaşan kapalı devre nefesi vurgular. Stres ve daralma duygusu her alanda çözülür. Bilinçaltının derinliklerine ulaştığında, Transformal Nefes fani yolculuk boyunca acı çağrışımlarını sona erdirmeyi, öz ile ruhun yeniden temasını sağlamayı, tam açık nefes alma alışkanlıkları ile tam bir çözülme yaratmayı hedefler.

Yeniden Doğuş, doğum travmasının iyileştirilmesinin on seansta gerçekleştirildiğine inanıldığından, bilinç düzeyinde sınırlı olabilir. Trasformal Nefeste ise doğum travması, sevince odaklanmak ve mümkün olduğunu bilmek sureti ile seansın sadece bir kısmında çözülebilir.

Transformal Nefesin odağında bedende NEŞE duygusunun yaratılması, evrenle birleşme ve doğada biçimin ötesine geçme duygusu yer alır. Bizim görüşümüze göre NEŞE hücresel yapıda eski programların ve travma çağrışımlarının “üzerine yazar”. Transformal Nefes adını yaşamın bilinçaltındaki acı verici ve zor izlenimini, hoş ve kolay bir yaşam izlenimine dönüştürmeye odaklanmasından alır. Odağında baskılanmış duyguların bütünleşmesi vardı, ki bu da acıları özgür kılar.

Transformal Nefes ile Holotropik Nefes arasındaki fark ise çok daha belirgindir. Holotropik Nefesin odağı ve amacı ruhun, ya da zihinsel dünyanın, araştırılması iken, Transformal Nefes zihinsel düzlemlerin çok ötesine geçmeye imkan veren manevi bir kendi kendini iyileştirme şeklidir. Holotropik nefes alma çalışmalarının nefes alma alışkanlıkları spesifik değildir ve bilinçaltına açılan kapıların aşılmasının bir sonucu olarak ortaya çıkan, duygusal travmanın spesifik çözülmesi ile sadece çok az ilgilenmektedir. Transformal Nefes Çalışmaları Dr. Stanislav Grof’un “Holotropik” Nefes ile ilgili çalışmalarının temelleri üzerine olduğu kadar, Yeniden Doğuş (rebirthing), Vivation ve diğer nefes alma teknikleri üzerine inşa edilmiştir. Biz bu bilgi bütününe eklemeler yapıyor ve yaşadığımız hızlandırılmış zamanlar için yeni bakış açıları ve bilgi getiriyor, ve böylece daima gelişmesini ve iyileştirilmesini sağlıyoruz.

Transformal Nefes Çalışmaları ayrıca tonlama olarak adlandırılan özel bir ses tekniği kullanmaktadır. Doğrudan ruh düzeyleri ile çalışırken deneyimli ve bilinçli yakarışlar da bu sürecin önemli bir parçasıdır. Her ne kadar tedavi etmek Transformal Nefesin bir amacı değil ise de, Transformal Nefesin kullanımından doğan bir “tedavi” söz konusu olabilir. Herhangi bir fiziksel ya da psikolojik

durumun tedavi ya da bakımı ile ilgili sorumluluk kabul etmiyoruz. Müşterinizin endişe duyduğu bir durumu var ise, kendisini bir hekime yönlendirmenizi öneririz.

Birleşik Nefesin bir sonucu olarak toksinlerin elimine edilmesi ile ilgili metabolizma hızının artmış olduğu bir gerçektir. Bir araştırma bedenimizdeki toksinlerin %70’inin nefes ile atıldığını göstermiştir. Fiziksel bedenin sağlığını ve canlılığını arttırmak, nefes alma mekanizmasının etkinliğini iyileştirmek ile doğrudan ilişkilidir. Sağlık ile ilgili başka herhangi bir iddiada bulunmak yasal değildir. Zihin/bedende gerginlikler çözümlendikçe ve serbest bırakıldıkça, doğal iyileşme sıklıkla nefes seansı içinde gerçekleşir. Transformal Nefes her türlü iyileşme ve terapiye yardımcıdır ve tüm tedavi türlerini destekler. Bizim bakış açımıza göre hastalık, zihin/bedenin bilince bir mesajıdır. Bilinç mesajı alıp, anladığında, semptomlar aniden ortadan kaybolabilir. Yine herhangi bir iddiada bulunulamaz. Nefesin kullanılması sıklıkla rahatsızlıkların ve hastalıkların koşullarının zihin/beden içinde anlaşılıp, çözümlendiği manevi bir bağlam sunar. Engin bir gevşeme hissi ve aydınlanma duygusu Transformal Nefes deneyiminin olağan sonucudur.

Yönlendirilmiş, birleşik nefes bilinç düzeyinde çözümlenmesi gereken konuları yüzeye çıkarır. Birleşik nefesin gün boyu bilinçli ve sürekli kullanımı, çok boyutluluk ile ilgili bir farkındalık yaratır ve gözlemci modu odak haline getirir. Nefesin sürekli kullanımı evrimimiz için bilinçli bir hızlandırıcı yaratır. Dönüşümünüzün içinden istediğiniz kadar hızlı ya da yavaş geçebilirsiniz. Direncin rahatsızlığa neden olduğunu hatırlayın sadece. Nefes, nazik ve fakat güçlü bir öğretmendir. Gerginlikler aktive edildiğinde ve daralmalar açıldığında fiziksel hisler çok güçlü olabilir. Bütünleşme gerçekleşirken duygular yoğun ve dokunaklı olabilir. Düşünceler uçuşabilir, ve zihin/bedenin işleyişini anlamamızı sağlar. Ruh, nefes ile birlikteymişçesine algılanabilir (hissedilebilir, görülebilir ve duyulabilir), ruh (Prana, yaşam gücü) madde ile bütünleşir.

Hepimiz kendi gerçeğimizi seçeriz ve hiçbirimiz doğumumuzun ya da herhangi başka koşulların kurbanı değilizdir. Genetik yapımızda ve soyağacımızda, bizim seçtiğimiz ve karmanın çözümlenmesi ve uyanışımız için gerekli katalizörü (acı) üreten belirli yatkınlıklar vardır. Dersler çıkarılır ve karma tamamlanırsa, izlenim serbest bırakılabilir.

Nefes bizi mutlakıyete götürür ve kendinden geçmiş ve olağanın çok üstünde alemlerdeki deneyimlere olanak sağlar. Nefesin kendisi bizim yaşam sorunlarımızı çözmemize yardımcı olmaz. Sözlerimizi hayata geçirmeyi öğrenirken kavrayışı eylem izlemelidir. Sürecin sonu yoktur, yalnızca ustalığımızı ifade etmek için artan fırsatlar vardır. Sorunlarımız ortadan kalkmaz, onun yerine her gelen dalgayı karşılamayı ve üzerinde sörf yapmayı öğreniriz.

Bilincimize hakim olmak için elimizdeki en ciddi ve dinamik araç nefestir. Melekler, gurular, ya da yeni çağın teknikleri bizi kendimizden koruyamaz veya bilinçli yaratıklar olmamızı sağlayamaz. Burada yaşama hakim olmayı öğrenmek için insan biçimini aldık – insan kişiliği ile ruh bilinci arasındaki uçurumu kapamak için. Nefes aracını bu durumları birleştirmek ve günlük hayatımızda uyum ve dengeye ulaşabilmek için kullanırız. Ve hala bu dünyada yaşarız, hayata tam ve sevinçle katılarak. Transformal Nefes size pek çok farklı düzeyde yardımcı olabilir. Fiziksel olarak daha fazla enerji verebilir, toksinleri sistemden uzaklaştırabilir, ve elektromanyetik alanda daha düşük frekanslarda titreşen baskılanmış duyguların ya da zihnin koşullanmalarının sebep olduğu fiziksel semptomları uzaklaştırabilir. Transformal Nefes ile hücresel düzeyde bu daha düşük titreşimli kalıpların daha yüksek bir frekansa dönüştürülmesi söz konusudur. Zihinsel olarak Transformal Nefes eski bant kayıtlarını, düşünce biçimlerini ve karmaşalarını siler, daha derin huzur, yaratıcılık ve aydınlık düzeyleri yaratır. Manevi olarak ise Transformal Nefes bilinçaltının alt düzeylerini temizleyerek açık bir durum yaratır ve böylelikle ruh ya da manevi boyut olan bilinçaltının daha üst düzeylerine ulaşmaya izin verir. Bilinçli dualar ile, maneviyatın fiziksel bedenle bütünleşmesi tamamlanmıştır. Böylece kişinin manevi yapısı daha gerçekçi bir ifade bulur.


Her Daim Sevgi ve Işıkla

Dr. Judith Kravitz


380 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page