top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Ve Sonbahar Geldi


Sonbahar geldi. Eski kültürler, bilim ve astroloji, bu güzel mevsimin birçok yönünü, insan yaşamıyla ilişkilendirdiler. Bu sembolik çağrışımlar, en derinden Doğa Ana'nın hayatımız üzerindeki inanılmaz etkisini hatırlatırlar. Sonbahar mevsimi, kişinin kendini yansıtması ve farkındalık kazanması için en iyi zamanlardan biridir.


Sonbahar mevsiminin yedi sembolik anlamı olduğu söylenir. Sonbaharın 7 sembolik anlamının ilki Değişimdir. Sonbahar, bedenlerimizin, zihinlerimizin ve çevremizin sürekli değişip, geliştiğini hatırlatır. Bu hatırlamayı içselleştirdiğimizde şimdiki zamanı kucaklayarak hayatın geçiciliğine odaklanma şansını elde ederiz. Böylelikle sahip olduklarımızdan ve kim olduğumuzdan memnun olma hali daha çok hissedilmeye başlar.


Kendinden memnun olma, modern dünyada uygulanması en zor değerlerden biri. Evimizi, bahçemizi her neye sahipsek hepsini sürekli olarak daha üst seviyeye getirmek istiyoruz. Yeni yerlere seyahat etmek istiyoruz. Vücudumuzun şeklini değiştirmek istiyoruz. Tüm bunlar daha fazla tüketmeye teşvik ediyor bizi. Her neyi aklımıza takarsak onu gerçekleştirdiğimizde daha mutlu olacağımızı düşünüyoruz. Aslında bu düşünceye nasıl geldik, o bile belli değil. Memnuniyet aslında garip bir kavram. Memnuniyet, değişimden ya da keyif almaktan uzaklaşmak ya da sorunları ve haksızlığı görmezden gelmek şeklinde algılanmamalı. Daha ziyade, kim olduğumuzla, şu anda sahip olduğumuz en iyi hayatı yaşamak için nasıl denge kurabileceğimiz ve kurduğumuz bu dengeden dolayı gönül rahatlığı içinde olmakla ilgilidir. Yaşamın geçiciliğini içselleştirdiğimizde şu anki kendimizden memnun olmak kaçınılmaz olacaktır.

Sonbaharın ikinci sembolik anlamı, Gizemdir. Hayatın değişen doğası sayesinde her gün yeni bir bilinmeyenle karşı karşıya kalırız. Yaprakların değişen renkleri, bir anda çıplak kalan ağaçlar vb. gibi bilinmeyenleri kabul ettiğimizde, hayatı dolu dolu yaşamak adına sınırlarımızı genişletmiş oluruz. Sonuçta, hepimizin aynı gemide olduğunu anlamak her zaman çok rahatlatıcı olur.


Üçüncü sembolik anlam Yaşamın korunmasıdır. Sonbahar, yaşamın korunmasını ve temel gereksinimleri temsil eder. Bu süre zarfında hayvanlar yiyecek depolayarak, rahat kış uykusu alanları oluşturarak kışa hazırlanırlar. Çiftçiler, bir ürün rezervi toplayarak sonbaharda hasat üzerinde çalışırlar. İç mekanlara çekilme, güvenli ve rahatlatıcı bir ev oluşturma eğilimine geçeriz. Kendimizle yeniden bağlantı kurma şansı elde ederiz.


Dördüncü sembolik anlam Korunmadır: Yaz sonbahara dönüştüğünde, daha kalın kumaşlar giyerek kendimizi koruma altına alırız. Alışkanlıklar ve beslenme yoluyla bağışıklığımızı güçlendirerek sağlığımıza daha çok odaklanırız. Nihayetinde sonbahar, benliğimiz ve çevremiz hakkında yüksek farkındalık kazandırır.


Beşinci sembolik anlam Konfordur: Düşen sıcaklıkların ortasında rahatlık aramak için en iyi zamandır. Sonuçta, sakin ve rahat bir alan yaratmak, sonbaharın en iyi avantajlarından biridir. Ayrıca, bizleri neyin sıcak ve güvende hissettirdiğini öğrenme şansını verir.


Altıncı sembolik anlam Dengedir: Bildiğiniz gibi 21 Eylül, sonbahar ekinoksunda gece ve gündüz aynı uzunluktaydı. Eski kültürler bugünü her zaman denge kavramıyla ilişkilendirmiştir. Sonbahar bize Dünya ile uyum sağlama ve içimizdeki dengeye ulaşma fırsatını verir.


Sonuncu sembolik anlam Bırakmaktır. Sıcaklık düştükçe, yapraklar da düşmeye başlar. Yaprakların düşmesini temsil eden sonbahar, bu anlamda bırakmanın güzelliğini gösterir. Bu sembolü, içsel egolarımıza, açgözlülük ve gurur kalıplarımıza adapte edebiliriz. Bırakma fikrini benimsediğimizde, etrafımızdaki her şeyin geçici doğasını da kabullenmek kendiliğinden doğal olarak hissedilmeye başlar


Şimdi dilerseniz, sonbaharın 7 sembolik anlamını kendiniz için yeniden değerlendirin ve size en uygun olan sembolünü belirleyin. Bakalım sonbaharın sembolleri sizi nerelere götürecek?


Her Daim Sevgi ve Işıkla



Kaynak: Bustle



81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page