top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Var Oluş sürecinde Tamamen Var Olabilme

Daha önce hiç muhteşem uyum yakaladığınızı ve birbiriniz için yaratıldığınızı hissettiğiniz birini veya bir şeyi buldunuz mu?


Transforml Nefes ve Var oluş süreci kitabı için işte tam bu şekilde hissettim. Kitabı okuyup 10 haftaya yayılmış sürece başladıktan sonra amaç ve anlayuış. Bakımından ne kadar benzediklerini gördüm. Her ikisinin de nihai hedefi sadece hayatınızda daha fazla var olmanızı sağlamak değil bununla birlikte bastırılmış duygusal parçalarınızın köklerine inerek bütünlenmelerini sağlamaktır.

Michael G. Brown tarafından yazılan Varoluş Süreci bu vakte kadar okuduğum en derin içerikli kitaplardan biri olmasının yanı sıra Transformal Nefesin tahmin edemeyeceğiniz ölçülerde en uygun ve mükemmel bir tamamlayıcısıdır. 20 Sene önce ciddi bir dizi fiziksel acılar çekip kişilerin bilinçaltlarından ruhlarının özüne giden, çok etkili ve ilahi bu yolculuk rehberini geliştiren Michael özgün, sevgi dolu , farkındalığı olan biridir.


Uzun zaman sonra hem beni bu kadar açan ve içene sürükleyen aynı zamanda da Transformal Nefese tamamlayıcı veya ortak araç olabilecek şekilde ustalıkla yazılmış bir kitap ve uygulamayı bulamam bende büyük bir hayranlık ve beğeniye yol açmıştır.


2 yıl kadar önce birileri bana Varoluş Süreci’nden (VS) söz ettiler ve tahmin edebileceğiniz üzere birçok kişi bana ilginç olduğunu düşündükleri birçok şeyden zaten bahsetmektedirler. O kişilerden Michigan’da Sertifikalı Transformal Nefes Eğitimcisi olan Marcia Bailey kitabın bir kopyasını bana verdi. Kitabı bir süre incelemedim. Daha sonra birçok Transformal Nefes koçu bana kitabın kendi hayatları üzerindeki etkisinden bahsettiler. Böylece, geçen ilkbaharın başında kitabı okumaya başladım. Hayatımda kendi hayatları da olan, yani bir anlamda “canlı” duran ve yaşamımda majör bir dönüşümsel var oluş rolü üstlenen belli birkaç kitap bulunmaktadır. Eckhart Tolle tarafından yazılan A Course in Miracles and the Power of Now (Mucizelere Gidiş ve Şimdinin Gücü) kitapları ile birlikte VS kesinlikle onlardan biridir.

Kitaba başladığımda sanki büyük bir kuvvet benliğimde çalışıyor gibiydi. Hayatımda başka hangi şartlar olduğuna ve hangi eylemlerin süregeldiğine bakmaksızın, söylendiği gibi denileni takip etmek ve Süreci yerine getirmek üzere kendimi mecbur hissettim. Benliğimde bu Süreç yolculuğunun benim için ne kadar önemli bir adım olduğunu ve Transformal Nefes ve tüm koçlara değer kattığını bilen bir parçam bulunmaktaydı. Büyük bir kararlılık ve adanmışlıkla okumaya ve egzersizlere devam ettim. Bana ruhumun çok uzun zamandır beklediği bir armağanın verilmekte olduğunu düşünüyordum. Hayat yap-boz’unun en önemli nihai parçalarından biri olan ve “Tamamen bilinçli ve var olma” olarak adlandırılan süreç artık hemen hemen mümkündü.


VS yolculuğu kolay değildir. Michael’ın hissettiği kadarıyla, kişilerin sadece ilham ve rehberlik yoluyla aldığı ve asla gerçekten hazır olmadan çıkmadıkları bir yolculuktur. Varlığımın temel titreşimlerine dokunan hakiki, derin bastırılmış duygu parçalarına bilinçli olarak eriştiğim ve böylelikle diğer tarafta nihai huzur ve kabulü bulmak üzere bütün gece boyunca nefes aldığım oldukça az sayıda gün vardır.

Kitabın ilk 2 bölümü, sizi, VS yolculuğuna çıkarken gerekli olan değer ve adanmışlığı anlamanız konusunda hazırlamak içindir. Ve ayrıca, kişinin gerçekten devam etmeyi ve 10 haftayı tamamlamayı seçmesi halinde, önümüze çıkabilecek zorluklar ve değişikliklere bizi alıştırmak içindir.

Daha sonra, mevcut süreç doğrultusunda devam etmeyi seçerseniz, belirgin ölçüde hayatınızı ve bakış açınızı değiştirmeyi hedefleyen takip edeceğiniz 10 adet birer haftalık program bulunmaktadır. Bu tamamen geçmişin filtreleri olmaksızın yaşadığınız her anda tam anlamıyla var olma ile ilgilidir. Sonrasında da kendi hakiki benliklerimizi öğrenmek ve ifade etmek, ilaveten herkesle birlik içinde olduğumuzu bulmakla ilgilidir.


Her haftaya ait birtakım sabitler ve değişkenler mevcuttur. Sürecin, Michael’ın tekrar tekrar vurguladığı düzenli bir bölümü günde 2 kez 15 dakika sabit bağlantılı nefes çalışması yapmaktır. Michael, bizi bilinçaltına getiren, en derin, işlenmemiş geçmiş duygularımıza ulaşmamızı sağlayan, sonucunda da onları daha yüksek bir enerji seviyesine entegre etmemizi sağlayan nefesin değerini anlamaktadır. Transformal Nefesin bu pratiğe ekleyebileceği değerli şeylerden biri de bazı alanlarda belirli bir fiziksel noktayı tutarak nefesin nefesi nasıl daha da derinleştirip çoğaltabileceğini anlamaktır. Nefes çalışması ile birlikte, gün boyunca konsantre olunacak ve ayrıca nefes esnasında çift taraflı fayda sağlayacak temel “Var olmayı harekete geçirecek ifadeler” haftalık olarak yer alacaktır.


Birinci fayda, bir yandan açılırken her mevcut an içerisine giriş yapabilmemizi sağlayacak daha büyük bir gerçekliğin farkına varmamızı ve beynimizi ona odaklamamızı sağlamasıdır. İkinci fayda ise, Var Oluşumuzla Bir Olmamızı ve Var Oluşumuzun birliğini idrak etmemizi hızlandırmasıdır. İnanılmaz bir biçimde etkili ve hayatı değiştirecek şekilde, beynimizle birlikte çalışmak ve verimsiz kreasyonlarına bakmak üzere adanmış yoğun ve kısa bir nefes çalışması kombinasyonudur.


VS’nin Transformai Nefes ile ilgili diğer bir özelliği, Michael’ın da ifade ettiği üzere, duygusal yaralarımızın 6 yaşından önce bilinçaltına yerleştirilmiş oldukları ve entelektüel anlamda ulaşılamayacak durumda bulunmalarıdır. Bilinç bağlantılı nefes, daha sonra, hayatımızı yöneten bu bilinç dışı duygularımıza ulaşmamızı sağlayacak bir araç konumuna gelir. Düşünselleştirmemizden önce biçim aldıkları için tam olarak zihinle değerlendirilebilecek durumda değildirler.


Bu durumda, Transformal Nefes yoluyla, Var Oluştan başlangıç ayırımının temel noktasına gidebilmek ve temel duygularımıza ulaşıp onları iyileştirerek tekrar bağlanabilmek gibi bir armağana sahibiz.

VS’ni Dördüncü Seviye Eğitimini alan tüm yeni koçlar için gerekli kitaplardan biri haline getirmek için rehberlik aldım, ayrıca tüm mevcut koçlar ve danışanlara da şiddetle bu kendini keşfetme ve derin bilgi prosesini tavsiye etmekteyim. Bu süreç bireyin sadece kendi Transformal Nefes paylaşımlarını arttırmakla kalmayıp aynı zamanda kişisel dönüşüm yolculuğunda büyük bir adım atmasını sağlamaktadır.


Birkaç ay önce 10 haftalık programı tamamladım ve tahmin edin ne oldu? VS’ne yeniden başladım, tıpkı Michael’ın en az 3 kere yapmamızı önerdiği gibi. İkinci kerede daha fazla idrak ve hareket hissederken Micheal’ın önerisine tüm kalbimle katılıyorum. 3. Seferdeki artışı ise sadece hayal edebiliyorum.

Aydınlanma sürecimizde VS’nin önemli bir basamak olduğunu biliyorum ve Transformal Nefesin tılsımı ile bütünleşmiş bir VS dehasından daha güçlü bir şeyin var olabileceğine inanmıyorum. Bu ikili beraber paylaşılmalıdır. Onların birlikteliği sizi limitlerinize dek zorlayacaktır. Her adıma rehberlik ederek sahneler ardındaki Var Oluşu hissedecek ve spiritüel yolculuğunuzda bu tür yeni kuantum sıçrayışları yapma şansı bulduğunuz için teşekkürlerinizi sunacaksınız.


Her Daim Sevgi ve Işıkla

Dr. Judith Kravitz

 

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page