top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Yeni Yıla Yeni Umutlar

Güncelleme tarihi: 28 Ara 2023




Her yeni yılda, taze başlangıçlar yapmak isteriz. En önemlisi de hayatımızı tekrar gözden geçirme fırsatını yakalarız. Yeni yıla girmeden önce 2024 yılı ajandanızı belirleyecek birkaç soru paylaşmak istiyorum. Bu sorulara iç kaynağınız, özünüz, iç sesiniz; her ne şekilde tanımlıyorsanız, ondan yanıtlar alacağız. Ben Hazırım diyenler kendisine rahatsız edilmeyeceği bir yer bulsun. Kapalı bir yer belirlediyseniz içeriyi iyice havalandırın. Dileyen bir mum ya da güzel kokulu bir tütsü yakabilir. Kendinizi rahat hissedeceğiniz bir yere oturun. Yanınıza kâğıt ve kalem almayı unutmayın.

 

Şimdi içinizden beşe kadar sayarken nefes alın, aynı şekilde beşe kadar sayarak nefes verin. Nefes alıp verirken ister burnunuzdan isterseniz de ağzınızdan nefes alabilirsiniz. Nefes alırken nefesi sanki kalbinizden alıyormuş gibi imgeleyin. Bu şekilde 7-8 set nefes alıp verin.

 

Nefes alıyorum 1-2-3-4-5

Nefes veriyorum 1-2-3-4-5 gibi

 

Sonrasında normal rahat nefesinize dönün ve kalbinizle bağlantınızı koparmadan tüm bedeninizi scan edin (tarayın). Örneğin nefes alırken önce ayak parmaklarınız, bacaklarınıza odaklanın ve orada gezen en derindeki minik enerji selini hissedin. Nefes verirken odaklandığınız bölgenin biraz daha rahatladığını hatta mayıştığını hayal edin. Sonrasında sırayla oturma kemiklerinize, göğüs bölgenize, sırtınıza, boynunuza ve başınıza odaklanarak tüm bedeninizi bu şekilde tarayın. Sonra kalbinizle birlikte tüm bedeninize odaklanarak nefes alış verişinizi takip etmeye devam edin. Şimdi kalbinizin en derinlerine odaklanarak kendinize aşağıdaki soruları yöneltin.

 

-       2023 yılından neler oldu? Neler öğrendim?

-       Şükran duyduğum neler oldu?

 

Bu soruları sorduktan sonra yanıtlarını bulmaya çalışmayın, soruların kendisini hissederek iç sesinizden size yanıtların gelmesini bekleyin. Gelen yanıtların arasında yargılama benzeri ya da gülmenize sebep olacak yanıtlar varsa ise bu yanıtlar iç sesinizden gelmemiş demektir. Soruyu yeniden sorun ve yanıtların iç sesinizden gelmesini bekleyin.

 

Gelen yanıtları yazdıktan sonra, ilk başta yaptığınız meditasyon yarattığı enerjiye geri dönün ve şimdi de şu soruyu yöneltin kendinize;

- Şu an yaşamamın neresindeyim?

 

Bu sorunun yanıtı da yazdıktan sonra kendinize şu soruyu yöneltin.

 

-       2024 yılı ile ilgili neleri bırakmaya hazırım?

-       2024 yılında neleri gerçekleştirmek isterim?

-       2024 yılında hayatıma neleri davet etmeye hazırım? Olmak istediğiniz insan ya da durum olabilir. Şifalandırmak istediğiniz bir konu da olabilir ya da özellikle değiştirmek istediğiniz bir şey…Her ne gelirse gelsin gelenleri yargılamayın ve kendinize gülmeyin.  Yargılama ve gülmeler ek konuşmalardır. İç sesinizle bağlantısı yoktur.


Şimdi de İsminizi söyleyerek bir sonraki versiyonum kim? sorusunu yöneltin. Örneğin 'Sibel'in Bir Sonraki Versiyonu Kim?


Derin bir nefes alın ve bir sonraki ''Sibel'' ile bağlantıya geçin. Bir sonraki versiyonunuz, sadece zihninizde kalmasın, aynı zamanda bir sonraki versiyonunuzun enerjisini de hissedin.


Bir sonraki versiyonunuz daha sakin mi?, daha güçlenmiş mi?

 

Sorular ve yanıtların hepinizin hayrına olması dileğiyle mutlu yıllar dilerim

 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel Kavunoğlu

 

 

  

54 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page